=============================================================================================================
mei 2023
Klopt inderdaad, Herman van Wissen was mijn grootvader, Ad van Wissen (formeel Adriaan, die van de boot dus) was mijn vader. Mijn oom Jan woont nog steeds (sinds het overlijden van mijn oma) met zijn echtgenote (Marja) in Westerdijkshorn in het huis waar mijn opa en oma vroeger in de zomermaanden woonden.
Al sinds mijn jeugd ben ik al een liefhebber van het werk van Riekele Prins en was dan ook een jaar of twee/drie geleden aangenaam verrast toen ik ontdekte dat er een prachtige website aan hem gewijd was.
Met vriendelijke groet, Arjan
===============================================================================================================
Onlangs kreeg ik contact met iemand, die een tekening heeft van Riekele Prins, waarvan het vermoeden bestaat dat dat een boerderij in Ezinge is.  Ik kan die tekening niet vinden op jullie site, maar misschien kijk ik er overheen. Graag stuur ik de foto aan jullie door of dit een bekend werk is van Riekele en of duidelijk is welke boerderij dit is. Er is wel een sterk vermoeden!

Mijn contact stamt af van Heino Boer, wiens boerderij nog steeds in Ezinge staat tegenover mijn eigen huis. Ik was toevallig op bezoek bij de archiefmeddewerker van de gemeent Hogeland, toen zij via mail hem een vraag stelde over haar voorouders. Aangezien ik al jaren in de historie van Ezinge spit kon ik haar heel wat vertellen over de boerderij “Heino Boer”. Ze stuurde me toen een foto van deze schets, die al lang in haar familie is en naar zeggen de boerderij Heino Boer voorstelt. Met een beetje verbeelding en zonder de later bijgebouwde 2de schuur zou dat best es kunnen kloppen.

Huidig adres van die boerderij is Schoorsterweg 6 in Ezinge.
Ed Wilschut
==============================================================================================================================
Okt 2021.

Ik ben geboren Bedummer en dochter van  Hein Smit en Thea Mendelts ook  geboren Bedumers. Ik was 9 jaar toen wij emigreerden in 1952 naar Zuid Afrika. In het boek ‘Onder vele torens’ kun je meer lezen over opa Hidde Smit en opa J A Mendelts. Mijn ouders hadden het wel eens over het “greune deurtje” van de Hervormde kerk waar ze elkaar ‘gevonden’ hebben!

Het winkelhuis van nijn opa Mendelts waar 3 dochters de klanten bedienden stond op de hoek van de Grotestraat tegenover dr R K kerk. Het verhaal luidt dat RP nog bij opa Mendelts in dienst is geweest. Een vriendin van mijn moeder die vaak bij ons logeerde was Trudi Groenewold. Ook een Bedummer. Zij woonde in Kaapstad. Ik had een vriendin in Kaapstad die wist dat ik gek was op RP die bij Trudi aan de wand hing. Je begrijpt denk ik al dit schilderij van RP bij Trudi na haar overlijden in mijn bezit is gekomen! Ik vind het nog altijd een geweldig bezit met vele herinneringen. Groeten uit Pretoria Zuid Afrika. Bertha de Vries – Smit

=========================================================================================

Vandaag ben ik begonnen na een half jaar voorbereiding,
met het restaureren van het graf van Riekele en Paula.
Dit is mogelijk gemaakt door sponsering van goede vrienden!
het graf is als volgt aangepakt:
 • oude bossage’s verwijderd inc diepe wortels
 • dubbel worteldoek geplaats.
 • nieuw split aan gebracht in de originele kleur, geel.
 • losse stenen van het graf verwijderd schoongemaakt en terug gemetseld.
 • voegwerk her en der opnieuw ingevoegd.
 • letterplaat gereinigd.
 • letterplaat aangebracht op rvs standaard,gepolijst zwart graniet met ingestraalde letters.                                                                                                                 De tekst op de letterplaat geeft iet meer info over deze geweldige kunstenaar!
 Henk Bouwes  (aug 2021)
                            oud                                                              nieuw

===================================================================

Zoals ik al vertelde Riekele Prins was een oud oom van mijn moeder,

Volle oom van mijn opa Koos prins.

Ik probeer wat werk van Riekele te verzamelen,dit valt nog niet mee!!

Mvg Henk bouwes (4-7-2020)

==================================================== ======================

Ik ben een achterneef van riekele, mijn. Vader Sjoerd Prins is een neef van riekele. zijn vader Sjoerd is een broer van riekele. Riekele heeft van zijn broer Klaas heeft hij ooit een tekening gemaakt. Ik ben nu op zoek naar deze tekening.
Vr groeten Edwin Prins

================================================== ====================

Ik ben de trotse eigenaar van de volgende ets van Riekele Prins, die op basis van en door Paula Niezen geschreven kaartje een afbeelding is van het Guido Gazellehuis in Brugge

. huidige situatie:

 Een toelichting op de familierelatie is hier op z’n plaats. Mijn opa, Hendrik Bronno Niezen is een broer van Paula Niezen, de echtgenote van Riekele Prins. Hendrik Bronno’s oudste dochter is Henny Niezen en ik ben daarvan de 3e zoon. Op de achterkant van de ets die wij hebben is een door Paula Niezen geschreven kaartje vastgeplakt met als tekst “no 7; Gezellehuis; Brugge; Paula”.

Eric Maatjes

======================================================================================================================
Bij het weer eens doornemen van mijn vaders verzameling van gegevens over zijn leven kwam ik weer terecht bij een sepia-tekening van Riekele Prins. die bij ons aan de muur hangt. Het betreft hier een tekening van de AA-borg in Groningen, waar mijn vader 9 jaar directeur van was. De AA-borg bestaat niet meer en was volgens mij gelegen aan de Van Heemskerckstraat. t,
W.N.Hoornweg
=============================================================================================================================================
Als kleinkind van Sjoerd Prins , een broer van Riekele, heb ik mij altijd al geïnteresseerd voor het werk van Riekele en ben gelukkig in het bezit van 4 werken. Daarnaast zijn er bij familie diverse werken aanwezig. Drie van mijn werken , de vierde “Welvend riet” aan her Bergemermeer staat prominent reeds op de site. Verder mijn complimenten voor inhoud en vormgeveing van de site en de vele werken die Riekele heeft gemaakt waar die heel rijk mee had kunnen worden. Maar zo zat hij niet in elkaar.
Sjon Prins (nov ,17)
===============================================================================================
Het interview met mijn grootvader Theo Tingen is voor mij heel waardevol. Ook de foto’s waar hij samen met Riekele op staat. Het interview en de hele site heb ik pas enkele weken geleden ontdekt. Het is echt een mooie site met heel veel informatie.
Rob Tingen
===============================================================================================
Ik ben een  bewonderaar van het werk van Riekele Prins en heb thuis een prachtig dorpsgezicht van Uitwierde, Vanaf mijn vroege jeugd in Groningen hing dit werk boven de schoorsteenmantel. Ik heb het geerfd,opnieuw laten inlijsten en sinds jaar en dag hangt het als een kostbare herinnering aan deze kunstenaar en aan het  authentieke Groninger land van toen. Ook heb het samenvattend overzichtsboek over RP in huis. Mooi dat deze website er is. 
Jan Hoekstra uit Wormer.
================================================================================================
Wat een (bijna Cisterciënzer-) monnikenwerk, om al die prachtige werken van Riekele op een site te plaatsen, maar het resultaat is dan ook overweldigend mooi en zeer compleet, compliment.
Achim Scholtes Enschede
================================================================================================
By occasion I got notice that some pictures of the garden of Dr. Frik in Bedum are shown  on Your excellent web-site. My father was born in this house in Bedum in 1931. It would be fine to get copies of these pictures showing the trees in the garden.
Gerd Frik (kleinzoon van Dokter Frik die in de jaren 30 huisarts in Bedum.)
================================================================================================
Ik ben kunstschilder Thierry Callewaert uit Kortrijk, België. Toevallig kwam ik op je site terecht. Ik kende het werk van Riekele Prins door het feit dat zijn zus Jeanne Prins gehuwd was met de Belgische vlaswerker Gustaaf Hugelier uit Bavikhove bij Kortrijk. De vlasstreek bij uitstek. Die mensen waren de buren van mijn grootouders in de Ooigemvoetweg van voornoemde gemeente. Jeanne en Staaf (zijn volksnaam) hadden vijf kinderen (vier jongens en een dochter) waarvan de jongste, Frans, mijn jeugdvriend was. Jeanne was héél fier over de tekenkunst van haar broer Riekele. Ik herinner mij dat een neef van haar in 1946 of 47 enkele dagen op vakantie is geweest bij tante Jeanne, maar ik herinner mij de naam niet meer. Wat ik weet, is dat hij héél goed kon tekenen. Het was de tijd van de tour de france, en daar maakte hij beelden van, maar ook landschappen in de stijl van Riekele. Was het zijn zoon of niet, weet ik niet meer. Ik kan het niet meer vragen aan de kinderen, daar ze allen overleden zijn. Ik wordt zelf bijna tachtig!
Thierry Callewaert.
==================================================================================================
Mooie site , maar m.b.t. de ontmoeting wil ik graag wat recht zetten. Riekele was een vriend van mijn vader Eppo Westerhof en Paula was een nicht van mijn moeder Fennie Westerhof-Niezen. Wij waren op vakantie in Lieveren in huisje “de Tip”en daar werden paula en Riekele door mijn ouders uitgenodigd en  begon hun Romance.
Een foto van ons gezin met Paula en Riekele bij “de Tip” + bedankje van Paula geschreven achter op een tekening van Riekele gemaakt tijdens die ontmoeting in juli 1942 kan ik u eventueel opsturen.
vriendelijk groet,
Agnes Calkoen-Westerhof
================================================================================================
 Als geboren Rotterdammer, getogen Zeeuw en al weer jaren Randstedeling, had ik nog nooit gehoord van Riekele Prins. Wat heeft de man veel en vooral mooi werk gemaakt. En wat heb jij dat dan weer mooi, overzichtelijk en toegankelijk vormgegeven op je site. Ontzettend leuk om te zien waar “verzamelwoede” toe kan leiden! Okke Emmens
==============================================================================================
Ik heb een ets van Riekele Prins, die ik niet op uw site kon vinden. De ets heb ik van mijn vader geerfd.
Ik ben in "stad" geboren (1949 ) en voel me nog steeds Groningse, vandaar ook mijn belangstelling voor Riekele Prins.
Mochten jullie er nog iets over weten, b.v. plaats of datum , dan hoor ik het graag.
Ineke Danes Oegstgeest 1-5-2015

==============================================================================================

Bij toeval ontdekte ik vandaag uw website. Prachtig vormgegeven en uiterst interessant. Mijn complimenten!
Dick van Veen
Schouwerzijl
============================================================================================
Geachte administrator,
Als eerste wil ik u loven vor dit perfekte idee en de zeer angename en mooie manier, waarop
u het heeft uitgewerkt!!!!!! Verder heb ik er ook al weer een paar dingen uit geleerd en
kijk ik sinds de ontdekking van deze site er heel regelmatig met veel plezier even op. Daar
ik denk ook nog een paar dingen van interesse bij te kunnen dragen, zal ik u dit binnenkort
graag eens sturen. Mijn vraag daarover: foto's gewoon per Email sturen of per post?
Eerst maar de hartelijke groeten en nogmaals gefeliciteerd met dit uitmuntende idee en de
omzetting daarvan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wim Smit
Duitsland (Maar oud-groninger)

=====================================================================
Mooie site, ga straks nog eens een kijkje nemen, is deze ets goed op zijn plek.
Lijstje is er ook bij, gewoon strak houten lijstje.
Ik stuur het morgen naar U toe.

Groetjes, Betsie van der Kruijs.

==============================================================================================

Hallo Anne,
De tekst bij de tekening van de toren klopt hoor. Dat was het huisje (rechts met raampjes)waar mijn opa en oma hebben gewoond.
Verder mijn complimenten voor de mooie site.
Vriendelijke groet,
Kunny (Balkema Bedum)
================================================================================================

Hallo Anne,

Ik heb net je site pas ontdekt. Echt prachtig hoe je dit hebt opgezet!
Mijn complimenten.
Als verzamelaar een lust voor het oog!
Natuurlijk mag je van mij foto’s hebben om de site nog completer te krijgen. Ik heb ongeveer 50 werken van hem.
Jij hebt er ongetwijfeld meer. Mijn vader heeft het schilderij dat ook in de Liekele Jansma staat blz 125 Wolddijk bij Bedum.
Die mag je ook wel overnemen en plaatsen.(W.R. Frieling Beilen)
Ik zal je een aantal sturen.
Mocht je vragen hebbben dan hoor ik het wel.
Met vriendelijke groet,
Karst Frieling
Beilen

=================================================================================================

 Beste Anne,

Ik probeer het eerst een beetje in het Hollands. De Riekele Prins site is heel mooi.

Mijn vrouw Beverly, heel Amerikaans, vindt het werk van Riekele Prins
echt “Gronings” of “Bedums”. Ik ben in Bedum geboren en ik heb eens een
keer bij Riekele Prins geweest in de woonschuit in de Boterdiep. Zo
iets herinner je wel– een woonschuit!. Mijn moeder had op opdracht een
schilderij van de boerderij op Ter Laan van Riekele Prins gekocht. Dat
was in de oorlog of net na de oorlog. De schilderij is nog in de
familie hier in Amerika. We hebben ook nog een paar “examples” van de
kalender voor Nieuwsblad van het Noorden.

Mijn vrouw en ik proberen elk jaar een paar weken in Nederland te
komen. Een paar jaar geleden hebben we overal gezocht voor a copy van
de boek Riekele Prins. Het is ons niet gelukt.

Groeten,

Paul and Beverly Bouman   Willard, Ohio U.S.A+-
===============================================================

Hallo Anne,

Heb weer even op de site gekeken en wil je toch even mailen.

Vind de site erg mooi en bekijk het regelmatig of er wat nieuws is.

Riekele Prins is familie van mij en wel een broer van mijn opa.

Heb hem dan ook erg goed gekend, hij kwam zelfs geregeld bij ons over de vloer.

Mijn vader was enige tijd ziek en is in 1949 overleden en oom Riekele in 1954.

Ik ben in het bezit van één ets en mijn moeder heeft er ook nog een paar.

Dit was zomaar een mailtje maar wou even laten weten dat ik de site erg leuk en interessant vind.

……..Wij noemden ze (klein- en achterkleinkinderen)
inderdaad Opa en Grootmoe Vlasfabriek, voor hun kinderen natuurlijk heit en mem. Ik denk met heel veel plezier aan deze mensen terug. De meeste van mijn leeftijd hebben hun overgrootouders niet gekend. Wij gingen s’ zondagmiddags (nadat mijn vader was overleden) altijd eerst naar het kerkhof en dan theedrinken bij Opa Vlasfabriek(Sytze Prins). Dat was vaste prik totdat mijn moeder in 1954 weer trouwde en wij verhuisden naar Sauwerd.
Opa heeft toen nog een paar jaar geleefd…………….

Groeten Gé tijdens-Prins.

=============================================================================================

I live in Imatra, Finland.

I have a print by Riekele Prins. I think it’s the work named ‘Ondergelopen land by het Winschoterdiep’. I have here it’s picture as attachment.
I’m interested if the print is rare and what might be the value of that work?

Greetings,
Hannu Leskinen

============================================================================================

Goedemiddag,
Na uw bezoek en ons gesprek over de schoolplaten van Hobbe Smith en De Boompjes heb ik gelijk even op uw site gekeken. Leuk en informatief, als ik een bijdrage heb zal ik niet aarzelen contact op te nemen.
Dank voor uw enthousiaste reactie en graag tot ziens,
Met vriendelijke groet,
Hester IJff (06-260 36 715)
Venduhuis van het Noorden
Pelsterstraat 20
9711 KL Groningen
www.venduhuisvanhetnoorden.nl
=================================================================================================

Hallo Anne,

 Omdat ik zocht naar het boek van Lykle Jansma kwam ik op jouw website
terecht. Alle lof voor deze site. Tot mijn verbazing kwam ik mijn
schilderij tegen, gefotografeerd door mijn echtgenoot, Harry Postma en ...............

Succes verder.

Met vriendelijke groet,
M. Hommes

========================================================================

Wat een mooie site,

mvrgr
Albert
=================================================================================================
Goeiemorgen Anne,
Weer eens een levensteken uit het buurland in het oosten.
Ik wou je feliciteren met het nieuwe hoofdstuk over de signaturen op je site van R.P.! Ik heb al vaak enige tijd voor mijn “Prinsen” doorgebracht en de verschillende signaturen bestudeerd. En me daarbij vanwege de vele verschillen (hoewel toch ongeveer alle in dezelfde stijl en schrift – gelukkig maar) wel eens afgevraagd of hij daar niet een beetje meer eenheid in had kunnen brengen, of dat de mijne zo ongeveer alle vals zijn.
Dit hoofdstuk voldoet denk ik zeer zeker in een behoefte!
Een geluk voor ons “Prinsenliefhebbers” iemand onder ons te hebben die de tijd, de moeite, de mogelijkheden en de kennis en kunde daarvoor heeft.
Hartelijke groeten,
Wim Smit
============================================================================================

Uit de erfenis van mijn tante kwam bijgaande ets bij ons terecht.

 

We vonden jullie site en vragen ons af of jullie iets meer kunnen

 

vertellen over dit schilderij. (Kasteel te Montreuil)

 

Met vriendelijke groet,

 

Aan Poelstra

 

=================================================================================================

………… My mother is having a wonderful time looking at your web page and remembering sights

she grew up with. ............................
 Dit schreef de dochter van Anna Harkema (86 jaar) wonende te Hudsonville Michigan USA. Anna is de dochter
van Jan Harkema wie egenaar was van de zuurkookfabriek aan de Noordwolderweg te Bedum.
Als huwelijkscadeau ontving zij van haar ouders in 1943 een olieverf schilderij van Riekele Prins met voorstelling
 van het Reitdiep.
=======================================================================================

Geachte Anne,

Prachtig dat er een site is over Riekele Prins. Er bestaat een prachtig boek “Etser van het Groninger Landschap” dat alleen te bekijken is in de bibliotheken …………………………………………………..

Met vriendelijke groet, Rein van der Plaats Haren

===================================================================================================

inmiddels heb ik jouw site bewonderd. je hebt een pracht verzameling, alsook site! leuk dat de ets bij
jou terecht gekomen is.
mocht ik nog eens werk tegenkomen dan zal ik aan je denken.
vriendelijke groet, wilma
===========================================================================
Wat een leuke site heb je over riekele prins. 
Mijn vader zat vroeger bij een oomzegger van Riekele in de klas..
Mijn vader heeft een ets van een boerderij uit drenthe en mijn tante een een tekening
van een Groningse Boerderij aan een diep in een winderig landschap.
Ik heb ze nog niet gezien op je site, dus als je het leuk vind zal ik er in de komende tijd eens foto's van maken
zodat je ze op je website kunt plaatsen.
Hartelijke groeten,
Fedor van der Molen (Geboren op boerderij 'de plaats Melkema' te
Huizinge, waarvan ik voor zover weet geen werk van Riekele is...)
==============================================================================

Al een paar keer jou site bekeken,maar nog
niet gereageerd.Mijn man Frank is de jongste zoon van Jelle Prins de broer
van Riekele Prins.Dus goed bekend, wij hebben verschillende schilderijen de
laatste gekregen als huwelijks geschenk van tante Paula in 1961 Wij hebben weer
aan onze 2 kinderen een meegegeven als huwelijks geschenk.Is jou naam van
Nimwegen?bij Riekele en Sietse zijn wij vaak geweest in Groningen.
gr Maaike Prins.

===============================================================================

Beste Anne,

Ik ben de administrator van de site www.bedumer.nl . Toevallig kwam ik op uw mooie site terecht en zag de prachtige werken van Riekele Prins. Ik ben geboren en getogen Bedumer, maar mij was niet bekend wie Riekele Prins was. Ik heb een pagina over Riekele Prins op bedumer.nl gezet met een link naar uw site. Ik hoop dat zo meer mensen kennis maken met Riekele Prins. Ik heb een aantal foto’s overgenomen van uw site en hoop dat u hiermee akkoord gaat. Bedumer.nl heeft tussen de 800 en 1200 unieke bezoekers per dag en bestaat inmiddels 5 jaar.

In afwachting van uw antwoord.

Met vriendelijke groet,

Kees Zevenberg

=========================================================================================

Beste Anne

Via een kennis hoorde ik van jouw site. Mijn vrouw en ik hebben hem met veel interesse bekeken en ervan genoten. Riekele Prins was nl. een oom van mij. Mijn moeder was een zuster van Riekele Prins nl. Pietje Prins. Ik ben vaak met hem meegeweest [hij noemde mij zijn schaduw]. Hij ging dan ergens een tekening maken. We zijn in het bezit van een originele etsplaat en diverse etsen en tekeningen, waaronder een krijttekening van zijn vader Sytze Prins.
Met vriendelijke groeten Sietze A. Goossen
=========================================================================================

Beste Anne,

Erg leuk om deze site te ontdekken.Ik heb een tekening van Riekele Prins uit familiebezit (zie bijlage).Gezicht op het Reitdiep, maar ik weet niet precies waar.Ik wist niet dat Riekele het wadlopen heeft beoefend met de gebroeders Clevering. Dit zijn mijn ooms, de namen zijn: Jacob en Ru. Jacob was boer in Den Andel en Ru in Eenrum. Ru leeft nog en is 95 jaar oud.De heer en mevrouw Prins waren bevriend met mijn grootouders, Henricus Olchert Clevering en Geertruida D.A. Clevering-Ritzema. Zij woonden in Den Andel.Mijn opa ging wel graag wandelen met Riekele Prins om samen te tekenen. Hij heeft beslist veel van Riekele Prins geleerd. Groeten Truus Boerma

=========================================================================================


Hallo Anne,

Na de hele website van Riekele Prins gezien te hebben, en de anekdotes gelezen te hebben, wil ik ook iets toevoegen. Riekele Prins en zijn vrouw Paula waren goeie vrienden van mijn ouders. Mijn vader, Arjen Miedema, was de auteur van het boek: Gesprekken met Gabriel. Riekele Prins kwam veel bij ons thuis vroeger. Zondag’s middags werd er muziek gemaakt. Mijn vader speelde de piano en Riekele speelde zijn cello. Naast een goeie etser te zijn, kon Riekele ook heel goed de cello spelen. Ik heb 1 grote ets, van Zwitserland, en 4 kleinere etsen van Riekele. Voor mijn verjaardag heeft hij speciaal een klein etsje gemaakt voor mij. De datum is 10 April 1945.

Mijn ouders hadden een paar grote etsen van Riekele Prins, die na de dood van mijn ouders verdeeld zijn onder mijn ene broer en zuster en mij.

Geweldig de research jij gedaan hebt voor deze website. Is zeer gewaardeerd door vele mensen. Riekele Prins was een geniale man met enorm gevoel voor humor en ook nog zeer musikaal. Vreselijk jammer dat hij zo jong heeft moeten sterven. Ik herinner mij nog dat mijn ouders zeer upset waren over Riekele’s dood.

Ik las het commentaar van de vrouw van Frank Prins. Ik zat vroeger bij die Frank Prins in de klas. k’Heb wel eens met hem gevist in het Boterdiep in Bedum.

Geweldig dat “De Bedumer krant” het artikel over Riekele Prins had en zodoende vond ik de website. Heb ik met plezier gelezen. Hartelijk dank voor alle informatie en de prachtige fotos van de schilderijen van Riekele Prins.
…….De ets met bergen is gemaakt in Zwitserland. Riekele en Paula gingen daar eens heen met vacantie, als ik me goed herinner. Die ets hing vroeger bij mijn ouders boven de schoorsteenmantel in de voorkamer. k’Weet niet of mijn vader die ets kocht of kreeg………………….
Met hartelijke groeten Zwaantje Vanderbeek-Miedema in Canada.
==========================================================================================

Hallo Anne,

Geheel bij toeval kwam ik op je site terecht. Ik ben de kleinzoon van Jelle Prins, broer van Riekele. Mijn vader is Frank Prins. Heel leuk om te zien dat er van oom Riekele zo’n internetsite is gemaakt. Hij verdient dit naar mijn mening zeker ook. Ik heb zelf 1 werk van hem, een tekening (volgens mij met krijt) van de vlasfabriek van Aalfs. Bij belangstelling wil ik daar wel een foto van maken t.b.v. jouw site.
Ik zal zeker vaker een bezoek aan deze site brengen.

 

Hartelijke groet,
Jelle Prins
=========================================================================================
Beste meneer v.d. Velde.
Heb het artikel in de Ommelander Courant gelezen en dacht dat deze foto, die door mijn opa genomen is, wel leuk voor uw verzameling zou zijn.
Ik vind het zelf een erg mooie foto.
Ik heb twee werken van R. Prins, die mijn opa vroeger gekocht of gekregen heeft.
Veel succes met uw verzameling,
Hart. groeten Truus Dijkstra-Holstein.

 

==========================================================================================
Door het artikel van 15 juli jl. in de Ommelander Courant nieuwsgierig
geworden naar de site. Het is een geweldig goede site waarop alle aspecten
van Riekele Prins een plaats hebben gekregen.

Ik ben in het bezit van een ets, maar weet niet waar het boerderijtje
staat of gestaan heeft. Heb jij hierover informatie?
Waarschijnlijk hebben mijn ouders de ets inderdaad bij hun huwelijk
gekregen (juni 1944).

Via de site kwam ik te weten dat hij ook schoolplaten heeft gemaakt. Bij
het bekijken kwam één plaat mij bekend voor. Een tiental jaren geleden heb
ik de schoolplaat van Niehove op een markt op het Lange Voorhout in Den
Haag gekocht. Nooit geweten dat R.Prins de etser Riekele Prins was.
Waar jouw site niet toe leidt!!

Nogmaals de complimenten

Jan Zuidema (Usquert)

=================================================================================

De site van Riekele Prins doorgenomen en vond het erg interessant. Ik heb het genoegen gehad om hem destijds thuis te kunnen bezoeken in de Semarangstraat. Riekele en Paula waren vrienden van mijn oom en tante de familie Nap-Prins uit Amsterdam. Riekele en Paula zijn destijds ook met hun mee geweest naar Zwitserland waar mijn oom zaken deed. Ze waren waarschijnlijk in het Berner Oberland . Hier heeft hij ook geschilderd en etsen gemaakt van o.a. van de berg de Eiger (3970 mtr hoog). De familie Nap had ook een schilderij van Zwitserland en diverse etsen van Groningen in hun bezit.

Na zijn overlijden ben ik nog met mijn vrouw op bezoek geweest bij Paula en hebben wij ons nog een ets aangeschaft van een boerderijtje bij Toornwerd. Paula heeft ons zijn atelier op de zolder nog laten zien zoals hij het heeft achtergelaten. Met vriendelijke groet Bert Prins

===========================================================================================

Dag Anne,

De huizen aan de noordwolderweg 1 blok ,92,94/96,98,100 en 102 zijn in 1934 gebouwd en gekocht door
bakker Bruins in Bedum die heeft het hele blok toen verhuurd.
Op nr 96 woonde in 1935 Jelle van Nimwegen met Finne van de Berg waar Riekele Prins een kamer gehuurd heeft
voor etsen/atelier.
Op nr 92 woonde Sjoerd Prins,ik denk ook familie van Riekele Prins,die volgens mijn ouders ook weer familie
was van Jelle van Nimwegen.
Mijn ouders hebben gewoond op nr 100 waar ik nu woon,58 jaar geleden
Deze informatie komt van mijn ouders.
De groeten,
Henk Huitsing
Noordwolderweg 100
9781 AL Bedum
email;
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
========================================================================================

Ik was eens wat aan het googlen over Ellerhuizen en tot mijn verbazing zag ik opeens een ets van een schuur bij boer Stolwijk in Ellerhuizen
Ik ben benieuwd of u wat meer informatie weet over wanneer deze ets gemaakt is en ook of die ergens is te zien.
Mijn opa was boer Stolwijk in Ellerhuizen en dat is dus ook waar mijn vader is geboren.
Radboud Stolwijk
Vlijmen

=========================================================================================

8 januari 2011

Onlangs werd ik door Hennie Hagenouw-Prins [een nicht van-], opmerkzaam gemaakt met betrekking tot deze site van RIEKELE PRINS. Ik heb de site nu opgeslagen in “mijn favorieten”. Zo kan ik af en toe eens rustig al zijn werken bekijken.

Wat ik tot nu toe gezien heb is PRACHTIG! Ik heb er van genoten. Gezien de hoeveelheid materiaal kan ik er nog uren, zo niet dagen en weken van genieten.

Hulde voor de maker van deze site. Ik denk dat u er heel erg veel mensen een plezier mee doet.

Vriendelijke groeten, Freerk Mulder te Peize.

=========================================================================================

Groeten uit Canada.

Net gisteren heb ik geleerd, van the Editor van de Windmill Herald hierin Canada, dat er een website bestaat over de etsen van Oom Riekele. Het is prachtig en ik ben er de hele avond mee bezig geweest.

Mijn naam is Anna Daly-Niezen en ik ben een nicht van Tante Paula. Tante Paula was een zuster van mijn Vader. Er zijn een paar dingen op het website waar ik je mee kan helpen. Koos Niezen was geen broer van Tante Paula, maar een neef. Mijn grootouders waren getrouwd in 1896 en ik denk dat Tante Paula 85 was toen ze stierf in 1983. Wij hebben de ets van de A-Kerk waar je het over hebt op de site. Tante Paula heeft ons die ets gegeven toen wij in Nederland waren in 1960. Tante Paula vertelde ons toen dat die ets was gemaakt een paar dagen voordat de oorlog over was en de vrachtwagen op de ets was van de Duitsers en ernaast staat een Duitse soldaat.

Als er vraagen zijn die ik mischien kan beantwoorden, will ik dat well heel graag doen.

Beste wense met de site.

Anna

==========================================================================================

Geachte,
De site over het leven en werk van Riekele Prins is heel interessant.
Jantje Prins, zus van Riekele, is mijn overgrootmoeder. Ik ben een kleindochter van Jeanne Hugelier.
Ik hoop dat u de site nog regelmatig kan aanvullen, ik blijf de site zeker volgen.
Vriendelijke groeten, Veerle Callens.
==========================================================================================

 

Is het u bekend of RP ook een ets/schilderij heeft gemaakt van de boerderij noordwolderweg 3 te noordwolde , vroeger woonde hier de Fam. Bazuin. Wij wonen er nu. Alvast bedankt.? Simon Arends

reacties graag via:
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

==========================================================================================

Ik had je ook al eerder gemaild in april 2010 dat deze tekening van Riekele geschonken is aan mijn vader, volgens mij is het zelfs zo dat hij het aan de fam Louwes heeft geschonken en dat Louwes het aan mijn vader heeft gegeven.
De fam Louwes, Mansholt en Zijlma zijn eigenaren van de eendenkooi “de Manneplaats” in de Westpolder. Ze hebben allen aandelen in de eendenkooi.Toen mijn vader namelijk 12 jaar was is hij eerst bij de fam Louwes in dienst gekomen.

De tekening heeft vanaf mijn eerste herinnering gehangen boven de schoorsteenmantel in onze woonkeuken.

En nu is het dus in mijn bezit.

Mijn vader was Eelke Buwalda geboren 04-3-1916 te Vierhuizen en overleden te Ulrum op 19-10-2009.

Hij is kooiker geweest vanaf 1939. Eerst heeft hij gewoond in het huis (waar Riepko Mennes nu nog woont in de Westpolder) en vanaf 1944 in het kooikershuis bij de eendenkooi.

Ik heb net ook nog even gekeken op de site over Riekele en zag daar de ets van het wad in de Westpolder daar stond bij dat hij dat geschonken heeft aan Anco.

Nu Anco is een telg van de fam Louwes. Dat weet ik dan weer.

Met vriendelijke groet,

Stien (een echte Buwalda telg en opgegroeid bij het hutje in de eendenkooi)

=================================================================================

Afgelopen jaar is mijn vader overleden , uit de erfenis is een droge naald ets van Riekele Prins verschenen.Alleen de naam herinner ik mij nog uit mijn jeugd.De afbeelding komt me ook niet onbekend voor.

Ik ben klein zoon van Will van Dijk, een bekende Groninger dirigent van de Groninger Orkest Vereniging die in 1968 in de pauze van zijn afscheids concert op 65 jarige leeftijd is overleden.In de rechter beneden hoek van de ets staat met potlood geschreven “aan Will van Dijk met waardering en sympathie”gevolgd door de initialen van Riekele Prins.Mijn grootvader van Dijk was ook een zeer verdienstelijk tekenaar en schilder en is dicht betrokken geweest bij de leden van “De Ploeg”.Ook Jan Wiegers komt voor in de archieven van mijn grootvader.

Met vriendelijke groeten

W Schothorst

=============================================================================

M’n complimenten. Het is een prachtige, complete site over het leven
en het werk van Riekele Prins.Met veel plezier blader ik het regelmatig even door.
Groeten, Meindert Blink

==========================================================================

From:
Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

Ik ben de achterkleinzoon van Jan Derksen Staats, één van de leraren van Riekele Prins. Met veel interesse heb ik de informatie op de site bekeken en de verschillende brieven gelezen.
Ik ben (als fotograaf / kunstenaar, voor een kunstproject) op dit moment op zoek naar informatie over Jan Derksen Staats – wie was hij? Wat deed hij? Waarom werkte hij zo? Hoe inspireerde hij zijn leerlingen? Wat hebben leerlingen aan hem gehad? Hoe was hij als leraar?
M.a.w. – ik ben op zoek naar persoonskenmerken / stijlinvloeden / … etc – op de site van Riekele Prins vind ik dat er regelmatig op Ameland is gewerkt, ik zou graag willen zien te achterhalen hoe het daar was en wat daar gebeurde?
Ik ben benieuwd of u daar informatie / documenten / stukken / suggesties / verhalen over kent. Het zou mij erg helpen bij het maken van een portet over mijn Over Groot Vader.
Ik zie uw reactie met belangstelling tegemoet. (wie weet meer en reageert????? De administrator van deze site)
Paul van Wijngaarden
===========================================================================

Wat een prachtige site en zo mooi en overzichtelijk gerubriceerd. Ik

ben erg onder de indruk van de uitzonderlijk hoge kwaliteit van het 
etswerk van Prins. Ik had, tot voor kort, nog nooit van hem gehoord. 
Misschien komt het omdat ik zo ver van Groningen af woon. Ergens las 
ik dat men hem en begaafd graficus vond maar ik denk dat hij daarmee 
tekort gedaan wordt. In mijn ogen is hij een absolute kunstenaar. Een 
bewonderaar van zijn tijd. De kunst zit 'm vooral in de wijze waarop 
hij zo treffend 'het plaatje' heeft weten te maken. Niet iedereen kan 
dat. De beste manier om dat te bevatten is door zelf een te proberen 
om zoiets moois te maken.
 Behalve 'het plaatje' is er ook nog iets magisch terug te vinden in de 
kunst van het zien. En dat is iets wat hij ontzettend goed kon. 
Vervolgens was hij in staat om dat, wat hij zag, feilloos af te 
beelden. In dit opzicht mag je hem gerust vergelijken met Rembrandt. 
Hij was tenslotte ook een van die kunstenaars die dat zag en kon 
visualiseren zodat anderen het ook zagen.
 Ik ben bijzonder onder de indruk en ik ben blij dat je me op deze site 
hebt gewezen. Misschien kom ik ooit nog eens, op mijn Fongers fiets 
uit 1928, naar Groningen om het allemaal in het echt te zien.
 Groeten, Roeland van der Kley. (ook kunstenaar/kunstschilder) 
==============================================================================================
N.a.v. Sloopschuiten Garnwerd:
U reikt de foto aan met signering Riekele Prins en dan ga ik als liefhebber natuurlijk zoeken.
En ziedaar een werkelijk prachtige site van Riekele Prins
Mijn complimenten overigens voor deze prachtige site.
Wat aangaande deze oude sloopbotters zou het zomaar kunnen dat gezien het jaartal ze hier terecht kwamen door het invorderen van de duitsers, die deze vissersschepen innamen om om te bouwen tot patrouille schepen. Vele botters verdwenen voor de Urkers zo in het niets. Zal eens nagaan of er van de uk 29 nog een historie bekend is. En anders weet ik nu in ieder geval dat hij in het Reitdiep wellicht gesloopt is.
Met groet RJ de Vries Urk
=====================================================================
Wat een mooie website heb je over Riekele Prins gemaakt. Ik zal in mijn familie nog eens rondvragen e.e.a. om foto's van 
etsen en schilderijen te maken. Een aantal werken zijn in Amerika (bij familie), de rest nog in NL. Misschien leuk materiaal 
voor je website. Mijn opa (Siert Zijl) kocht regelmatig schilderijen van Riekele voor 25 gulden (destijds een weeksalaris).
Omdat hij er zelf weinig mee had, gaf hij ze op verjaardagen cadeau aan familie en kennissen. De etsen en schilderijen
kocht hij vanwege een persoonlijke klik met Riekele en deels uit medelijden als het wat minder goed met hem ging.
Een leuk verhaal van mijn opa is dat hij Riekele in het land tegen kwam. Het was ijs & ijskoud. Mijn opa bracht hem een
kan met koffie en moest daarna weer verder. Toen m'n opa later weer kwam, was de koffie bevroren en Riekele helemaal 
verkleumd. Riekele had geen tijd gehad om de koffie te drinken, omdat hij het licht moest vangen in z'n schilderij. Mijn opa 
heeft hem met schilderwerk en al naar huis gebracht, omdat Riekele zelf bijna een ijspegel was geworden. Een kunstenaar
met een enorm doorzettingsvermogen, omdat z'n werk op de juiste manier op het doek te krijgen. Ik blijf z'n schilderijen 
fascinerend vinden...
Siert Zijl
========================================================================================

Kwam per toeval op de site, erg mooi!! Ik ben ook familie en ben een kleindochter van Sjoert Prins. Sjoert en Riekele zijn broers. Mijn moeder Gepke Prins dochter van Sjoert Prins. Zij leeft nog en is in goede gezondheid, ze heeft inmiddels de leeftijd van 92 lentes. Mijn moeder heeft ook enkele schilderijen. Ik heb ook een schilderij van waterverf: De drie kerken van Bedum. Als je het leuk vindt wil ik er wel een foto van maken.

Truus Wierda-Boer

================================================================================

Toen ik op zoek was naar meer informatie over ons huis aan Ter Laan, kwam ik op uw website terecht. Daar vond ik de afbeelding met als onderschrift “Huisje op Ter Laan van Blecourt. 1952”. Dat lijkt ons huis te zijn! Nu weten we ook dat daar de familie Blecourt gewoond heeft.
Nu ben ik heel benieuwd of u meer informatie heeft over deze afbeelding. Bijvoorbeeld de locatie van het huis (ik vermoed dat het ons huis is, maar weet het niet zeker). Maar ook of er nog originele afdrukken van zijn en in wiens bezit deze zijn.

Mirjam den Boon ############ Wie weet meer ???#######

====================================================================================

Ik zat de de site van Riekele Prins te bekijken. Ik zag dat de tekening van ons huis (Ter Laan 22 te Bedum) (zie bijlage) ontbreekt. Het is de zelfde plek/huisje als van de tekening op de site van “Ter Laan Bedum in de mist”.De tekening uit de bijlage is in het bezit van de familie van der ploeg in Assen. Weet u trouwens wie in het bezit van Ter Laan Bedum in de mist? Ik zou de tekening wel eens een keer in het echt willen zien. Joop de Wit.

====================================================================================

Ik heb onlangs een ets van Riekele prins gekregen (zie bijgevoegde jpg),waarop een boerderij en molen bij Garmerwolde te zien zijn. Ik heb deze
ets nog niet op het internet kunnen vinden.
Mijn moeder, die in Garmerwolde is geboren, wist te vertellen dat de boerderij van Jan Zonderman was (de vader van haar moeder). Ik probeer de
locatie va de boerderij te achterhalen en de molen. Ik vraag mij af of iemand mij kan vertellen of de achtkantige molen de Langelandster molen is
die in 1829 is gebouwd en tussen Garmerwolde en Thesinge ligt.
Bernard Dost Wijk bij Duurstede
===============================================================================================================
Wij zijn in het bezit gekomen van een pentekening/ets van Riekele Prins. Het betreft het kasteel te Esch sur Sure in Luxemburg, zoals te zien op de website.
De afmetingen zijn 40x25 en het is in prima conditie, altijd ingelijst geweest. Heeft u enig idee wat het waard kan zijn?
Hans Koopman
================================================================================================================
Een prachtige site over Riekele Prins hebt u. Ik ben diep onder de indruk. Ik vind dit soort documenterende sites horen tot de moiste dingen van het internet en de volledigheid van uw site is indrukwekkend. Daar kan eigenlijk geen boek tegenop. Ik hoop dat de site nog lang mag bestaan.
Marco
==================================================== =================================